top of page

Behandling av arrvev

Behandling av arrvev etter kirurgiske inngrep

Ved kirurgi kan det oppstå adhesjoner (sammenvoksninger) i vevet som kan påvirke mobiliteten. Dette betyr at organer og omkringliggende vev ikke beveger seg fritt, men sitter fast i hverandre.I følge Norsk elektronisk legehåndbok skjer dette hos 95% av pasientene som har foretatt en operasjon i buken. Avhengig av hvor på kroppen det kirurgiske inngrepet er gjort kan dette føre til smerter, infertilitet og tarmobstruksjon.


Mange opplever at arrvevsmassasje kan ha god effekt, ved å bidra til sirkulasjon og drenasje og å bygge opp igjen normal sensitivitet rundt arret. Behandling av omkringliggende vev som kan være irritert som følge av den nedsatte mobiliteten kan også ha en effekt på det totale smertebildet. Vi lærer gjerne bort teknikker som du kan bruke hjemme for å skape sirkulasjon og å bygge opp sensitiviteten i området.

Typiske kirurgiske inngrep vi osteopater blir oppsøkt for etter: Keisersnitt, operasjon ved brystkreft, kirurgi ved endometriose, brystforstørrelse/forminskelse, hjertekirurgi eller blindtarmoperasjon.


Lurer du på om vi kan hjelpe deg?

kontakt oss gjerne på jahrklinikken.noKatrine Jahr

Osteopat, PT og klinikksjef

290 views0 comments
bottom of page