top of page

Hva er en osteopat og hva kan de hjelpe meg med?

Vi som jobber som Osteopater på Fornebu får ofte spørsmål om hva Osteopati er og hva vi gjør.


Osteopati er en autorisert helseprofesjon som jobber med plager fra muskel- og skjelettsystemet. Gjennom bruk av en biopsykososial modell finner osteopaten sammenhenger mellom pasientens plager, kropp og hverdag. Osteopater har en helhetlig forståelse av smerter og plager, som er nyttig for å oppnå bedring. Vi bruker derfor god tid for å bli kjent med deg og din helse og vi bruker hendene våres i behandlingen av pasienter.

Se for deg at du kjører bil og rattet begynner å riste, da bytter du ikke bare ut rattet men du ser etter årsaken til at rattet rister. På samme måte jobber osteopaten, vi leter etter årsaken til dine plager og behandler dette.
En Osteopatikonsultasjon starter med en samtale for å kartlegge deg og dine plager. Hos oss er vi opptatt av at alle føler seg sett og blir tatt på alvor. Det er viktig at vi har denne samtalen slik at vi kan bli godt kjent med pasienten, da det er pasientene som kjenner kroppen sin best, mens vi har verktøyene. Etter dette vil vi gjennomføre en grundig klinisk og nevrologisk undersøkelse for å utelukke alvorlige tilstander. Deretter gjennomfører vi en manuell undersøkelse for å finne årsaken til plagene og deretter behandler vi disse. Vi bruker metoder som manipulasjoner, behandling av muskler og bindevev og leddmobiliseringer. Vi gir også øvelser dersom det er nødvendig og noe pasienten ønsker.


Osteopater jobber med alt innenfor muskel- og skjelettsystemet og plager som kan påvirkes av dette systemet. Eksempler på tilstander vi ofte blir oppsøkt for:


-Hodepine og svimmelhet

-Nakke/skuldersmerter

-Ryggsmerter, knesmerter, hoftesmerter eller smerter i kne, fot, ankel eller hånd

-Idrettsskader; akutte og belastningsrelaterte

-Kvinnehelse; sterke menstruasjonssmerter, urinlekasjer, vestibulitt, vaginisme, vulvodyni eller endometriose

-Graviditetsrelaterte plager

-Fordøyelsesplager som IBS, forstoppelse eller magesmerter

-Smerter eller kolikk hos barn

-Kroniske smerter som tinnitus, migrene, fibromyalgi, ME og revmatisme

-Søvnproblemer


Ikke nøl med å ta kontakt med oss fra Jahrklinikken på Fornebu om du lurer på noe!

Hanna og Katrine som jobber som Osteopater på Jahrklinikken.
42 views0 comments

Comments


bottom of page