top of page

Korsryggsmerter


Visste du at opptil 80% av befolkningen rammes av ryggplager i løpet av livet og at det er vanligste årsak til å oppsøke osteopat? I følge STAMI er korsryggplager en av de vanligste årsakene til sykemeldinger i Norge.


Majoriteten av korsryggsmerter kategoriseres som uspesifikke og funksjonelle, det vil si at det ikke foreligger patologi/sykdom som årsak til smertene. Men det betyr ikke at smertene ikke er reelle. Vanlige smertegeneratorer er mellomvirvelskivene, de små leddene i ryggen, muskler/bløtvev og bekkenleddene. Hoftemuskulatur kan også være involvert. Forskningen viser også at psykososiale faktorer kan påvirke utvikling og opprettholdelse av ryggsmerter. Disse årsakene er sjelden farlige, men kan skape mye ubehag og begrensninger i hverdagen.


Når pasienter oppsøker oss på Jahrklinikken for korsryggsmerter, gjør vi alltid en grundig undersøkelse for å vurdere årsak til smertene. Det begynner med en sikkerhetsundersøkelse før vi vurderer ulike smertegeneratorer. Ved behov henviser vi videre. Vi setter deretter dette opp mot den hverdagen og de utfordringene hver pasient står ovenfor slik at alle får en personlig tilpasset behandlingsplan.


Behandlingen av korsryggsmerter avhenger av tilstand og målene hver enkelt pasient ønsker å oppnå. Som regel involverer behandlingen aktive tiltak i kombinasjon med manuelle behandlingsteknikker. Små justeringer i hverdagen kan også være gunstig for enkelte og vi hjelper med å finne sammenhengen mellom plagene, kroppen og hverdagen til hver pasient for å lage den beste planen.


På Jahrklinikken på Fornebu har vi lang erfaring med behandling og forebygging av korsryggplager.


Bestill time eller kontakt oss om du lurer på noe!Hanna Åsen Asphaug

Osteopat32 views0 comments

Comments


bottom of page